Ръководство за боядисване на косата у дома

Използването на боя за коса у дома е икономичен начин да подобрите естествения вид на косата си или да направите пълна промяна. Все пак знаем много добре, че при големия борй налични продукти по рафтовете не е много лесно да решите откъде да започнете. И затова, когато става въпрос за всички ваши нужди от боядисване на коса, знайте, че сте попаднали на точното място! С над 100-годишен опит, марката L'Oréal Paris е тук, за да ви информира и да ви предостави практичните съвети, от които се нуждаете, за да постигнете перфектния цвят на косата си.

Добре, готова съм! Да започнем с това какъв цвят ще ми отива?

Най-трудната част е да изберете правилния цвят за вашата коса. Ето защо L'Oréal Paris предлага технология, която прави този избор особено лесен. Ако искате да изпробвате определен цвят върху себе си, използвайте камерата на телефона си, за да видите как този нюанс ще ви подхожда с помощта на Virtual Try-On - нашата иновативна технология за виртуално пробване.

Трябва ли да използвам изсветлител, постоянна боя за коса, полупостоянна боя за коса или временна боя за коса?

Независимо дали цветът, който искате, е смел или изглежда по-естествено; независимо дали го искате за няколко седмици или за няколко дни, има няколко начина да постигнете желания цвят на косата си:

 

1. СЪВЕТ

За постигане на руси нюанси

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.bg/kak-da-boyadisate-kosata-si-u-doma-otkriyte-nashite-instruktsii-i-rakovodstvo-stapka-po-stapka" }

Ако имате тъмна коса и искате да постигнете изключително светли нюанси като русо, имате малък шанс да постигнете това, като използвате само руса боя за коса. Може да се наложи да използвате изсветлител и след това руса боя за коса по ваш избор, за да постигнете желания нюанс. В този случай една опция би била Préférence Ultra Platinum изсветлител (изсветляваща боя), последван от Préférence или Excellence рус нюанс. Указанията за нюанси на гърба на кутията са чудесен индикатор дали тази боя за коса е подходяща за вашия естествен цвят на косата. Не забравяйте, че можете да поддържате идеалния нюанс на вашата руса коса, като използвате Préférence Acidic Toner, който премахва нежеланите жълти и оранжеви нюанси, или линията Elseve Color Vive Purple, съдържаща лилави колоранти, които помагат за неутрализирането им.

 

2. СЪВЕТ

За постигане на смели, ярки цветове

Ако имате тъмна коса и искате да използвате сребриста, розова, червена или лилава боя за коса, за да постигнете по-смел, дързък нюанс, и в такъв случай може да се наложи да изсветлите косата си с изсветлител като нашия Préférence Ultra Platinum. След това използвайте един от нашите нюанси Préférence Vivids, за да постигнете ярки резултати. Винаги проверявайте гърба на опаковката, за да видите дали дадения цвят може да бъде постигнат въз основа на вашия естествен цвят на косата.

 

3. СЪВЕТ

За постигане на естествено изглеждащ траен цвят на косата

Ако определено искате да изберете друг цвят на косата, в този случай перманентната боя за коса е най-доброто решение за вас. Марката  L'Oréal Paris Préférence представя нашата гама от бои за коса, вдъхновени от фризьорски салони и наситени с ценни масла, за цвят, който не променя интензитета си от седмица на седмица. Ако искате да покриете сивите си косми до 100% и да избирате от цели 40 блестящи нюанса, в този случай Excellence Crème е опцията за вас. Тройната грижа на боите Excellence Crème е легендарна и обичана от 99% от потребителите!

 

*Потребителски тест, 342 души.

 

4. СЪВЕТ

За постигане на естествено изглеждащ полутраен цвят на косата

Ако целта ви е да подчертаете естествения цвят на косата си, полутрайната боя за коса е правилният избор. Casting Crème Gloss е перфектната гама от бои за коса без амоняк*, с по-кратко време за разработка и създадена, за да ви даде естествена, но изключително блестяща версия на вашия цвят. Цветът на косата издържа до 28 измивания с шампоан**, а формулата на балсама допринася за подобряването и запазването на яркия, блестящ цвят.

 

*За приятен аромат. **Инструментален тест.

 

5. СЪВЕТ

За бързо и ефективно покриване на сивите косми

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.bg/kak-da-boyadisate-kosata-si-u-doma-otkriyte-nashite-instruktsii-i-rakovodstvo-stapka-po-stapka" }

Ако бързате и нямате време да нанесете боя за коса, Magic Retouch спрей за покриване корените на косата може да съвпадне с нюанса ви за постигане на естествен преход. Само за три секунди цветът е освежен, а вие удължавате периода до следващото боядисване!

Добре, намерих боя за коса, която е идеална за мен. Готова ли съм за боядисване?

Oт съществено значение е винаги да правите ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ 48 часа преди всяка употреба на този продукт, тъй като алергия може да се развие внезапно, дори и ако преди това сте използвали боя за коса на тази или която и да е друга марка.

Сега имам подходящия нюанс, тестът е направен и мога да започна! От какво се нуждая?

За да се подготвите, ще ви трябват следните неща:

1) Избран нюанс на цвета на косата

2) Кърпа

3) Стари дрехи (за носене, докато боядисвате косата си)

4) Четка за коса

5) Шноли или щипки.

Как да нанасям боя за коса?

Винаги четете приложените инструкции и следвайте указанията за смесване и нанасяне на боята.

В зависимост от вида на боята за коса, която сте избрали и резултата, който искате да постигнете, методът на нанасяне на боята за коса ще се различава до известна степен. Въпреки това, за повечето случаи на боядисване на коса се прилагат следните правила:

 

1) Облечете стари дрехи и покрийте раменете си с кърпа.

2) Изчеткайте и разрешете косата.

3) Разделете косата си на четири части и ги закрепете с шноли или щипки (препоръчваме ви да разделите косата си от средата към тила, след което отново да разделите тези две части на две).

4) Сложете си ръкавици.

5) Смесете боята според инструкциите. Уверете се, че сте я смесили добре.

6) Започнете от 1-вата част и нанесете боята върху косата.

• a. Отделете малки участъци коса от едната част и нанесете боя върху корените на косата.

• б. Втрийте боята в корените и я разпределете равномерно, за да постигнете консистентно покритие.

• в. След като боядисате корените на косата, нанесете боята в средата и краищата на космите в тази част от косата.

• г. Втрийте боята старателно в косата, за да постигнете равномерно покритие.

• д. Използвайте шнола или щипка, за да премахнете тази част от косата, след което повторете процедурата с други части от косата.

7) Оставете формулата върху косата и изчакайте посоченото в инструкциите препоръчително време.

8) Време е за измиване на косата! Постарайте се да изплакнете боята обилно от косата си, докато водата стане напълно чиста.

Професионални съвети за преход от тъмен към светъл цвят на косата.

• Ако преминавате от тъмен към светъл цвят, нанесете боята първо по дължините и краищата на космите, като избягвате корените. Тъй като скалпът ви генерира топлина, боята за коса ще действа по-бързо върху скалпа, отколкото боята върху краищата на космите.

• След като покриете дължината и краищата на всички косми с боята, нанесете боята върху корените и я оставете за препоръчаното време.

Професионални съвети за боядисване на израсналата коса или освежаване на цвета

Ако искате да оцветите израсналата коса, смесете боята според инструкциите и я нанесете само върху израсналата коса. Избягвайте да покривате с тази боя коса, която е боядисана преди това, тъй като това може да я увреди или да доведе до неконсистентни резултати от боядисването.

За да освежите цвета по дължината и краищата на космите и да постигнете равномерни резултати, през последните 5 минути преди края на действието на боята нанесете останалата боя по дължините и краищата на космите. Това гарантира, че цветът на косата ви ще има равномерен тон и че цветът ще остане интензивен възможно най-дълго.

Перфектно! Боядисах си косата. Какво трябва да направя сега?

Време е всички да видят новия ви цвят! Изсушете и оформете косата си, за да покажете новата си прическа! За да поддържате здравия вид на косата си и блясъка на цвета си от седмица на седмица, препоръчваме продуктовите линии Elseve в нашата оферта.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.bg/kak-da-boyadisate-kosata-si-u-doma-otkriyte-nashite-instruktsii-i-rakovodstvo-stapka-po-stapka" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.bg/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.bg/kak-da-boyadisate-kosata-si-u-doma-otkriyte-nashite-instruktsii-i-rakovodstvo-stapka-po-stapka", "name": "kak da boyadisate kosata si u doma otkriyte nashite instruktsii i rakovodstvo stapka po stapka" } } ] }